Връщане към Как да вкарваме паролите в БД?

Re: Как да вкарваме паролите в БД?

Начало Форуми За състезанията Как да вкарваме паролите в БД? Re: Как да вкарваме паролите в БД?

#770
Администратор
Отговорник

Ако искаш да съхраняваш MD5 хеш на паролата в базата, можеш да използваш както PHP, така и MySQL, за да го генерира:

mysql_query(„UPDATE users SET password = MD5(‘“ . $password . „‘) WHERE userId = 1″);

или:

mysql_query(„UPDATE users SET password = ‘“ . md5($password) . „‘ WHERE userId = 1″);

където $password е паролата, която трябва да се установи (при регистрация или смяна на паролата). Проверката на паролата може да стане съответно със:

$result = mysql_query(„SELECT userId FROM users WHERE username = ‘“ . $username . „‘ AND password = MD5(‘“ . $password . „‘)“);

или:

$result = mysql_query(„SELECT userId FROM users WHERE username = ‘“ . $username . „‘ AND password = ‘“ . md5($password) . „‘“);

където в $password е паролата, която е въвел потребителя при опит за вход.

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/forumi/reply/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%b1%d0%b4/