Връщане към Може ли да се ползва CMS?

Re: Може ли да се ползва CMS?

Начало Форуми За състезанията Може ли да се ползва CMS? Re: Може ли да се ползва CMS?

#784
Администратор
Отговорник

Разбира се, че подходът за направата на оказиона може да е различен, но работа използваща в голямата си част готов софтуер няма да бъде много високо оценена. Причината за това е много проста – целта на този конкурс е да оцени възможностите по програмиране на участниците в него. Използването на частично (още по-малко на напълно) готов продукт няма да ни даде тази възможност. При това положение няма да можем да определим дизайнерските (на написания код и използваната база данни), архитектурните и оптимизационните решения, които сте взели; стила на програмиране; разширяемостта на кода, който сте написали и т.н..

Няма проблем, разбира се, да използвате обаче готови класове (phpclasses.org) или библиотеки, тъй като важно при разработката на софтуер е възможността ви да използвате готови компоненти. Става въпрос за класове за оразмеряване на картинки, AJAX поддръжка, ORM библиотки и т.н.. . въобще неща, които да улеснят, но не и да определят работата ви.

Поздрави,

Валери.

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/forumi/reply/%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b7%d0%b2%d0%b0-cms/