Връщане към За състезанията

Как да вкарваме паролите в БД?

Начало Форуми За състезанията Как да вкарваме паролите в БД?

Темата съдържа 1 отговор, има 2 участника и беше последно редактирана от  Администратор на преди 14 години, 2 месеца.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
  • Автор
    Публикации
  • #760

    HiTMe
    Регистриран потребител

    Имам проблем с паролите за потребителите – не знам как да ги кодирам, пробвах с md5 сума но не ми връща същото при опит за логин, а shal() въобще не ми действа (с wamp съм) 🙂

    #770

    Администратор
    Отговорник

    Ако искаш да съхраняваш MD5 хеш на паролата в базата, можеш да използваш както PHP, така и MySQL, за да го генерира:

    mysql_query(„UPDATE users SET password = MD5(‘“ . $password . „‘) WHERE userId = 1″);

    или:

    mysql_query(„UPDATE users SET password = ‘“ . md5($password) . „‘ WHERE userId = 1″);

    където $password е паролата, която трябва да се установи (при регистрация или смяна на паролата). Проверката на паролата може да стане съответно със:

    $result = mysql_query(„SELECT userId FROM users WHERE username = ‘“ . $username . „‘ AND password = MD5(‘“ . $password . „‘)“);

    или:

    $result = mysql_query(„SELECT userId FROM users WHERE username = ‘“ . $username . „‘ AND password = ‘“ . md5($password) . „‘“);

    където в $password е паролата, която е въвел потребителя при опит за вход.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/forumi/topic/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%b1%d0%b4/