Връщане към За състезанията

Може ли да се ползва CMS?

Начало Форуми За състезанията Може ли да се ползва CMS?

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • #762
  Ивелин Моллов
  Регистриран потребител

  Здравейте!

  Запитването ми е дали може да се използват такива системи като Joomla! за направата на оказиона?Предварително благодаря!

  #784
  Администратор
  Отговорник

  Разбира се, че подходът за направата на оказиона може да е различен, но работа използваща в голямата си част готов софтуер няма да бъде много високо оценена. Причината за това е много проста – целта на този конкурс е да оцени възможностите по програмиране на участниците в него. Използването на частично (още по-малко на напълно) готов продукт няма да ни даде тази възможност. При това положение няма да можем да определим дизайнерските (на написания код и използваната база данни), архитектурните и оптимизационните решения, които сте взели; стила на програмиране; разширяемостта на кода, който сте написали и т.н..

  Няма проблем, разбира се, да използвате обаче готови класове (phpclasses.org) или библиотеки, тъй като важно при разработката на софтуер е възможността ви да използвате готови компоненти. Става въпрос за класове за оразмеряване на картинки, AJAX поддръжка, ORM библиотки и т.н.. . въобще неща, които да улеснят, но не и да определят работата ви.

  Поздрави,

  Валери.

  #785
  Красимир Цанев
  Регистриран потребител

  Здравейте, благодаря за бързата реакция на Валери(както винаги) и съм съгласен с него!

  Като организация, която даде идеята за този конкурс и хора, които ще ползват работата Ви искам да допълня:

  Целта ни е страницата да е работеща – да има своя уникалност и чар!

  Да се покаже, че имате потенциал и тази идея с програма „Възможности“ да стане традиция, ако Давид са удовлетворени и ни подкрепят и за напред!

  Така че, не мързелувайте, а дерзайте и творете уникални неща!

  Успех!!!

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/forumi/topic/%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b7%d0%b2%d0%b0-cms/