Ден шести. Мобилен

Първи ден от новата седмица, шести на курса и единствен посветен на мобилните приложения. Лектор бе Ивелин Моллов, а темата бе повече от интересна. Това, разбира се, не е изненадващо, при положение, че все повече хора имат по един умен телефон в себе си.

Едно от нещата, които движи почти всеки програмист, е да види творението си в действие. Още по-приятно е да го види на нещо толкова достъпно за масовия потребител като телефон. Затова без излишно бавене и след кратка презентация на основните моменти в платформата, която Microsoft предоставят за разработка на мобилни приложения, директно преминахме към разработката на първо такова приложение… и второ… и трето… с което постепенно навлизахме в готовите компоненти включени в Windows Phone Software Development Kit. А след това на всеки бе дадена възможност да разработи свое собствено приложение, което да тества на инсталирания Windows Phone емулатор.

Презентацията и примерите, както обикновено, са сред материалите от курса и биха ви дали един добър старт, след като се сдобиете със съответните инструменти за разработка (както бе описано в предходната публикация).

Успех!

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/2012/09/10/den-shesti-mobilen/