За нас

Кои сме ние?

ДАВИД академия е инициатива на ДАВИД Холдинг АД. Академията провежда обучения на специалисти в областта на софтуерната разработка с фокус върху съвременните технологии използвани в бранша.

Обученията, които провеждаме, са отворени за участие, а всичките материали публикуваме за свободен достъп в Интернет, за да подпомогнем самообучението на ентусиастите.

Екипът на ДАВИД академия се състои от бивши, настоящи и, надяваме се, бъдещи служители на ДАВИД Холдинг АД – експерти със солиден опит в разработката на софтуера на компанията и най-вече ентусиазирани поддръжници на каузата на ДАВИД академия.


Историческа справка

През 2003 г. ДАВИД Холдинг АД оборудва собствена зала за обучение с 12 работни места, сървър и принадлежности за провеждане на процеса на обучение. През първите няколко години учебната зала се използваше за вътрешни обучения, за обучения на служители и клиенти на компанията.

През 2007 г. ДАВИД Холдинг АД поставя началото на своята образователна програма, като поднови компютърната техника в залата за обучение, създава информационен сайт и провежда първия си безплатен летен „Курс по програмиране за напреднали“ (2007) с участието на 12 курсисти – ученици от гр.Казанлък и региона. Почти всички участници продължават своето развитие в областта на софтуерната разработка, като голяма част от тях се присъединяват към екипа на компанията.

През 2011 г. бе оборудван компютърен кабинет в СМГ „Паисий Хилендарски“ – София, който и досега работи за целите на обучения им процес.

През 2012 г. компанията потвърди ангажимента си към обучението на IT ентусиастите в областта, като обнови залата си за обучение, разви сайта си и инициира по-оптимизирана и осъвременена версия на проведения вече курс – „Курс по програмиране за напреднали“ (2013) фокусиран върху технологиите на Microsoft.

През 2013 г. оборудвахме и компютърен кабинет в ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък, в който също провеждаме част от обученията си, някои от които насочени пряко към възпитаници на училището.

През 2014 г. ДАВИД Холдинг АД регистрира Център за професионално обучение – ЦПО „ДАВИД“ и получи лиценз за провеждане на професионално обучение и повишаване на квалификацията от Национална агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) към Министерски съвет на Република България. На базата този лиценз фирмата може да обучава физически лица и да издава удостоверения и свиделства за професионално обучение по специалностите 481010 „Програмист“ и 482010 „Икономист-информатик“.


Партньори

Към настоящия момент основни партньори на ДАВИД академия са:

  • ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък, които популяризират нашите инициативи сред учениците си и предоставят своя зала за провеждане на обучения
  • Казанлък Медиа Груп EООД, които ни помагат за популяризирането в местните медии, отстъпват ни техника за запис на занятията и активно участват в провеждането на някои от курсовете
  • Майкрософт България, които предоставят безплатен софтуер с образователна цел на курсистите ни
  • Telerik Academy, които за нас са източник на идеи за развитие, материали и най-вече поддръжник

Връзка с нас

Радваме се на всяка обратна връзка! Ако искате да ни помогнете, ако искате да ни похвалите, ако искате да се оплачете от нас, или просто да кажете „Здрасти!“, пишете ни! Вижте информацията в страницата „Контакти“ или страницата „Екип“.


Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/za-nas/

Екип

Екипът на ДАВИД академия е съставен предимно от настоящи и бивши служители на ДАВИД Холдинг АД, ентусиазирани да предадат знанията си в областта на компютърното програмиране и в информационните технологии въобще. Валери Дачев Валери е инициатор на основаването на ДАВИД академия през 2007 г., организатор и лектор на първите курсове. Водил е курсове по софтуерна …

Зали за обучение

ДАВИД академия понястоящем използва две зали за обучение: Зала за обучение на ДАВИД Холдинг АД Това е първата зала, която фирмата оборудва за целите на обученията, които провежда, както на курсисти на ЦПО „ДАВИД“, така и за клиенти на фирмата. Залата разполага с 15 компютъра, презентационен компютър, мултимедия, дъска и климатик. Адрес: гр.Казанлък, ул.“Любомир Кабакчиев“ …

Контакти

За връзка с екипа на Академията, моля използвайте следните възможности: E-mail: Facebook: facebook.com/DavidAcademy Twitter: twitter.com/david_academy Можете също така да ни пишете направо тук: