Ден трети – СУБД и работата с тях

Мина се на мина и третият ден от курса по програмиране за напреднали. В ролята на лектор влезе Александър Далемски, водещ програмист в ДАВИД Холдинг АД.

Целият ден бе посветен на базите данни, системите за управлението им, принципите за изграждане на релационни бази данни, езиците за манипулиране на базите и на данните, както и въведение в ADO.NET, Entity Framework, LINQ и LINQ to SQL. Всичко това бе гарнирано със солидна доза презентационни слайдове и примери. Последните, напомням, можете да намерите сред материалите на курса.

Утрешният ден по график е предвиден за въведение в настолните (desktop) приложения, което включва Windows Forms и WPF приложения. Презентации за първите ще представи отново Александър Далемски, а за вторите като лектор ще се включи Ивелин Моллов – проектен ръководител на проекта „Walk2Help“ на ДАВИД Холдинг АД.

Материалите (презентации и примерен код) свързани с Windows Forms вече са налице в случай, че искате да се запознаете с тях… кхм… тази нощ. 🙂 В противен случай просто се насладете, защото утрешният ден ще е тежък! 😀

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/2012/09/05/den-treti-posveten-na-subd-i-rabota-s-tyah/