Курсът по програмиране за напреднали 2012 приключи

Здравейте!

Краят на изминалата работна седмица отбеляза съвпада с финала на „Курса по програмиране за напреднали“ 2012.

Вярвам, че в рамките на тези две седмици успяхме да покажем широк спектър от технологии в разработката за платформите на Microsoft. След кратко (но необходимо) въведение в обектното-ориентираното програмиране и езика C#, си поговорихме за работа с XML и бази данни. Посветихме по един ден и на разработката на desktop приложения (с Windows Forms и Windows Presentation Foundation), уеб приложения (с Web Forms и ASP.NET MVC) и мобилни приложения (с Windows Phone SDK). Още един ден отделихме за презентация на управлението на един софтуерен проект, на добрите практики в писането на код и контрола на изходния код. В три дни пък бяха най-практични, в които курсистите трябваше да реализират елементарна банкова информационна система в решение включващо дизайн и работа с бази от данни, уеб услуги и клиентко приложение (като за реализация на последното участниците предпочетоха Windows Forms, Windows Presentation Foundation и Web Forms).

С този въвеждащ курс по прогамиране, убеден съм, дадохме идеи и първоначален тласък на курстите в приложното програмиране и се надявам искрено, че ще продължат развитието си в тази насока.

Точно затова ние няма да спрем до тук и съвсем скоро ще обявим нови инициативи на ДАВИД академия! Така че стойте на линия! 🙂

… и до скоро! 🙂

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/2012/09/16/kursat-po-programirane-za-naprednali-2012-priklyuchi/