Web разработка в петия ден на курса

Здравейте!

Днешния (пети) ден Ивелин Моллов посвети на разработката на уеб приложения и презентация на технологиите, които Microsoft предлагат за това – първата половина от деня бе за ASP.NET Web Forms, а във втората стана дума за ASP.NET MVC.

Всъщност по-голямата част от следобеда прекарахме в практическа разработка на приложение на Web Forms, като идеята бе всеки да опита да приложи наученото от курса. Курсистът с най-добрия проект (за краткото време, с което всички разполагаха) бе награден от лектора за усилията с лицензирано копие на Microsoft Office 2010.

Презентацията, както и демонстрационните проекти, можете да намерите сред останалите материали от курса на неговата страница.

Може да се каже, че изминалата седмица даде достатъчно материал за заигравка през уийкенда. Следващата седмица ще започне с презентации на разработката на мобилни приложения за платформите на Microsoft, а вторника ще посветим на общи думи за добрите практики в разработката на софтуер. В сряда пък ще стане ясен и курсовата задача, която всеки от участниците ще разработва, а целия курс ще завършим с тестове, корекции и оценка на решенията.

С други думи – най-динамичната част предстои!

Лек уийкенд и до след него! 🙂

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/2012/09/07/web-razrabotka-v-petiya-den-na-kursa/