Новини за курса по уеб програмиране (2014)

Във връзка с получените близо 150 попълнени анкети на желаещи да вземат участие в новия ни „Курс по уеб програмиране“ (2014), както и с ограниченията наложени от използваната зала за обучения и наличната в нея техника, се наложи да вземем следните (някои непопулярни) решения за промяна в организацията на курса:

Две групи, променени времетраене и дати

Решихме да разделим курса на две групи по 15 души, като едната група ще има занятия в събота, а другата – в неделя. За целта обаче ще увеличим времетраенето на всяко занятие и, вместо 6 часа, ще продължи 8, а също така ще удължим курса до четири дни. Новите дати са, както следва:

Още един лектор

Лекциите по JavaScript ще се водят съвместно между Тодор Пашов и Валери Дачев, като ще ги направим една идея по-задълбочени.

Ще започнем оборудването на нова зала

Тъй като се оказа, че е практически невъзможно да съберем всички желаещи за курса, непосредствено след провеждане на курсовете, ще започнем оборудването на нова зала за обучение с четворно по-голям капацитет, нова компютърна и презентационна техника.

Ще проведем поне още един курс през лятото

Поради големия интерес и многото хора, които няма да могат да посетят нястоящия курс, решихме през лятото да проведем втори (а защо не и трети), за който ще разполагаме с нова зала, обновени материали за курса и натрупания опит от първия курс.

Подбрахме участници в настоящия курс

След като прегледахме резултатите от анкетата до тук, подбрахме 30 от кандидатите, които да вземат участие в настоящия курс. Ориентирахме се към учащите, за да можем да освободим лятната им ваканция и да им дадем възможност за подготовка за кандидат-студентски изпити, поправителни сесии, летни бригади и т.н.. Сред тях избрахме предимно такива с опит в областта, тъй като предполагаме, че за тях усвояването на материала би било по-лесно, имайки предвид, че за първи път провеждаме такъв курс.

Всички избрани би трябвало днес или утре да получат писмо на посочения е-мейл адрес, в отговор на което да потвърдят своето участие в курса. Крайният срок за потвърждаване е 09.4.2014 г. в 12:00, за да може, ако някой от одобрените кандидати се откаже, да поканим „резервите“, които сме набелязали.

Останалите ще поканим за участие в летния ни курс

Останалите също ще уведомим по е-мейл. Ще имаме предвид проявения от тях интерес към настоящия курс и ще ги поканим да попълнят анкета за участие в следващия курс в момента, в който детайлите около нея бъдат уточнени.

В заключение

Определено подценихме интереса към уеб програмирането в региона, но това може единствено да ни радва и да ни дава допълнителна мотивация за това, което правим. Искрено се надяваме да се видим с онези от вас, чието желание за участие няма да можем да удовлетворим този път!

До скоро!

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/2014/04/04/novini-za-kursa-po-ueb-programirane-2014/