Академична програма 2013/2014

Здравейте,

Миналата седмица приключихме с разработката на програмата на Академията за новата академична година. Резултатите от размишленията си, предложенията и отзивите, които получихме представихме на презентация в ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък в края на седмицата – събитие, което явно малката ни китна зала едва успя да събере! Презентацията (макар и леко редактирана) можете да намерите сред останалите материали за тази година. 🙂

Въпреки това ще обобщя накратко това, което смятаме да направим.

Курс по програмиране на C#

Ще започнем с безплатен курс по програмиране на C# за ученици. Целта му е да въведе участниците езика за програмиране C# и да постави основите на обектно-ориентираното програмиране.

Тази година решихме да разтеглим повече във времето и съответно няма да бъде толкова интензивен, но няма да бъде по-лесен. Ще заложим повече на задачи за самостоятелна работа вкъщи, за които ще ви помагаме във времето между занятията, както можем – по e-mail, във Facebook или лично.

Курс по информационни технологии

След края на учебната година ще проведем още един безплатен двуседмичен курс по информационни технологии, целта на който е да надгради познанията по езика за програмиране C# и да даде основа за разработка на разнообразни приложения на него – настолни, мобилни, сървърни или уеб..

Тъй като ще разполагаме с повече време, а може да е твърде рано за море, решихме да удвоим времето на курса, за да може да бъдем по-подробни в това, което показваме и обясняваме. Надявам се също така да отделим повече време на практически неща, а като резултат, всеки участник да излезе, не само със страхотни идеи за приложение, а и със знанията да го реализира.

Стаж и работа в ДАВИД Холдинг АД

Едно е човек да решава курсови задачи, самостоятелно или не, но е различно да разпочне работа по практически задачи – онези, с които се сблъскват програмистите в реалната си работа. И ние искаме да ви дадем този старт!..

Затова ще изберем най-добре представилите се участници на курсовете и ще им осигурим летен стаж в офис на фирмата (бил той в Казанлък, София или Варна). За което даже ще ви плащаме! Решили сме да съчетаем полезното с… друго полезно, но със сигурност приятно. Договорихме се с ръководството на ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък стажантите ни да разработват нов функционален, динамичен, различен сайт на гимназията. Искаме от ръцете ви да излезе нещо, с което, и без да се похвалите, да сте популярни! 🙂

А най-добрите в това, ще поканим на постоянна работа при нас – един чудесен старт на професионалната ви кариера!

Отворени врати в ДАВИД Холдинг АД

Ще се опитаме да задоволим и любопитството на онези, които искат да видят как работим. В петъчните дни ще отделяме време да ви покажем, както офиса ни, така и истински, живи програмисти, от плът и кръв.. за да направите своя информиран избор дали искате да бъдете като тях. 😛

Шегата настрана, това са хора, които могат да ви покажат с какво се занимават и как, които могат да ви насочат или помогнат, ако имате затруднения.

Срещи и консултиране

DAVID Academy goes social! Със сигурност голяма част от вас може и да се притесняват да ни посетят. За преодоляването на тази бариера си имаме Facebook група, разработваме Facebook страница, а си имаме и Twitter акаунт, които, надяваме се, ще стават все по-активни. Връзки към тях можете да намерите по всяко време в секцията „Връзки“ на сайта ни. Коментирайте, дискутирайте, споделяйте, само не се бийте! 😛

Нещо повече, можете да ни намерите там и да ни попитате. Дори да не попаднете на правилния човек, ще насочим питането ви там, където трябва! Ето малко контакти.. за всеки случай:

Материали

Традиционно на сайта ни можете да намерите всички материали, които създаваме по време на инициативите си. Това можете да направите на страницата на съответния курс или състезание, можете да видите препоръчаната литература и софтуер! Следете публикациите тук и социалните „медии“, оглеждайте се за плакатите ни по коридорите! Възползвайте от материалите, които сме предоставили за изтегляне и давайте предложения за нови!

В заключение…

Не си поставяме за цел да ви направим хора. Поставяме си за цел да ви направим програмисти. И се надяваме желанието да е взаимно. Приемаме вашите идеи, предложения, препоръки, забележки и закани! 🙂

Постоянен линк към тази тема: https://acad.david.bg/2013/10/28/akademichna-programa-2013-2014/

Коментари